APLIKACE ADITIVNÍCH TECHNOLOGIÍ PŘI ÚDRŽBĚ
05.11.2022

REGIONÁLNÍ TECHNOLOGICKÝ INSTITUT ZČU V PLZNI

Vážení členové České společnosti pro údržbu,

na poslední mezinárodní konferenci Údržba byly prezentovány příspěvky, které demonstrovaly potenciál aditivních technologií v údržbě strojů a zařízení. Regionální technologický institut, výzkumné centrum Fakulty strojní na Západočeské univerzitě v Plzni, některými technologiemi pro aditivní výrobu disponuje.

Disponujeme technologií kovového tisku, označovanou jako „powder bed fusion“, a tiskem některých kompozitních materiálů a plastů. Disponujeme potřebnými nástroji pro reverzní inženýrství, realizujeme podpůrné výpočty, měření v provozu, laboratorní zkoušky a materiálové analýzy. Komplexní informaci o výzkumném centru RTI naleznete na našich webových stránkách nebo se vše dozvíte, pokud se nás rozhodnete navštívit.

V oblasti aditivních technologií se věnujeme aplikovanému výzkumu a vývoji, spolupracujeme přitom s průmyslovými podniky a máme zkušenosti i s aplikacemi, které se uplatnily při údržbě strojů a zařízení.

Níže si Vám dovolujeme některé naše aplikace stručně představit a nabídnout Vám spolupráci v této zajímavé a perspektivní oblasti.

Miloslav Kepka, manažer RTI pro mezinárodní spolupráci


Kontakt:   www.rti.zcu.cz

Kontakty

V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat
Česká společnost pro údržbu, z.s.

Areál České zemědělské univerzity v Praze, Technická fakulta
Kamýcká 872
165 00 Praha - Suchdol
IČO: 70101191
DIČ: CZ70101191
info@udrzba-cspu.cz

Ing. Jan Hroch
Výkonný ředitel

Ing. Jan Hroch
+420 732 385 196
hroch@udrzba-cspu.cz

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
Předseda

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
tel.: +420 606 322 732
pexa@tf.czu.cz

Generální partneři

Spolupráci navazujeme s množstvím partnerů
Svaz chemického průmyslu ČR Evropská federace národních společností Česká zemědělská univerzita v Praze AutoSAP Technická fakulta ČZU v Praze