Spolková činnost
Nový kolektivní člen a partner Fillamentum Manufacturing Czech
22.05.2022

Představujeme nového kolektivního člena a partnera Fillamentum Manufacturing Czech s. r. o.

Fillamentum Manufacturing Czech s. r. o. je rychle rostoucí inovativní společnost a celosvětová jednička ve výrobě špičkových 3D tiskových strun (filamentů). Má vlastní oddělení výzkumu a vývoje a hrdě spolupracuje s univerzitami a velkými hráči v oblasti 3D tisku.

Firma, která sídlí v moravském Hulíně, momentálně zaměstnává na 40 zaměstnanců, čímž se řadí k menším organizacím. Přesto je však její působnost globálního rázu. Pod značkou Fillamentum se výrobky distribuují do více než 62 zemí světa. I díky tomuto faktu se stala v roce 2018 nejlepším světovým exportérem v rámci exportní ceny DHL Unicredit.

Fillamentum disponuje širokým portfoliem 3D tiskových materiálů, které jistě ocení občasní tiskaři, ale především také zkušení průmyslový inženýři, jež potřebují speciální mechanické vlastnosti pro své aplikace. Vysoká kvalita je hlavním hnacím motorem společnosti, což podporuje i skutečnost, že tato firma v roce 2021 zvítězila v prestižní soutěži 3D Printing Industry Awards v kategorii Material Company of the Year.

Důraz na udržitelnost 

Firma Fillamentum se v roce 2021 stala tvůrcem mikrotrendu v oblasti udržitelnosti. V březnu tohoto roku uvedla na trh novinku NonOilen - první 100% rozložitelný filament pro 3D tisk. Tento produkt vznikl za pomocí dlouholeté spolupráce s výzkumným týmem prof. Ing. Pavla Alexyho, Ph.D. ze Slovenské technické univerzity v Bratislavě. Díky tomuto materiálu se také rozvinula myšlenka “Green Prototyping”, která se zaměřuje na společensky uvědomělé zákazníky především z oblasti strojírenského průmyslu a automotive sektoru.


Chcete se dozvědět více nebo si přečíst zajímavé případové studie?  Pak navštivte www.fillamentum.cz.

Nový kolektivní člen a partner  Fillamentum Manufacturing Czech

Kontakty

V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat
Česká společnost pro údržbu, z.s.

Areál České zemědělské univerzity v Praze, Technická fakulta
Kamýcká 872
165 00 Praha - Suchdol
IČO: 70101191
DIČ: CZ70101191
info@udrzba-cspu.cz

Ing. Jan Hroch
Výkonný ředitel

Ing. Jan Hroch
+420 732 385 196
hroch@udrzba-cspu.cz

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
Předseda

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
tel.: +420 606 322 732
pexa@tf.czu.cz

Generální partneři

Spolupráci navazujeme s množstvím partnerů
Svaz chemického průmyslu ČR Evropská federace národních společností Česká zemědělská univerzita v Praze AutoSAP Technická fakulta ČZU v Praze