Ocenění TPM Academy

Ocenění TPM Academy

LEAN SUMMIT CZECHOSLOVAKIA 2022 - první cena pro Vitesco

22. září 2022 v Brně převzali zástupci firmy Vitesco Technologies Czech Republic první cenu za zlepšovatelský projekt zaměřený na zaměstnance. Vyhlášení nejlepších projektů bylo součástí konference LEAN SUMMIT CZECHOSLOVAKIA 2022, která se věnovala tématu neustálému zlepšování. Toto ocenění v kategorii “People” bylo příjemnou odměnou za inovativní přístup k TPM (Total Productive Maintenance), který si Vitesco při zavádění této metody zvolilo. Oblast vzdělávání v TPM odprezentovali na konci června zástupci firmy i na půdě Toyota Motor Manufacturing v Kolíně v rámci semináře ČSPÚ „Digitalizace v údržbě, očekávání a praktické využití“.

I když je TPM zaměřeno na využitelnost a efektivitu strojů, včetně jejich nákladů, bez lidí by to nešlo. Těmi nejsou pouze údržbáři, ale široká škála ostatních pracovních pozic, od operátorů až po ředitele. Ve Vitescu v Trutnově to vzali hezky od podlahy, nebo spíše od stropu. Projekt odstartovali prohlášením manažérů prvních linií a každému tak dali prostor k vyjádření toho, co pro ně TPM znamená a v čem vidí hlavní přínosy. Ti svým podřízeným poslali jasný vzkaz: implementace téhle metody je pro nás důležitá. Zodpovědnost se postupně propadá přes vedoucí, údržbu, seřizovače až na operátory. A právě na výrobu, konkrétně na seřizovače a operátory, se zaměřoval zmiňovaný projekt TPM Academy, který pod vedením TPM koordinátora Ladislava Vlčka a jeho nejbližších spolupracovníků Vlasty Myšky z řad údržby a s nemalou podporou paní Voceďálkové z lidských zdrojů, se již pomalu stává součástí každodenního pracovního života.


“Citace pana Andrše”  sponzor TPM

"K realizaci akademie pomohli oddělení napříč celým trutnovským závodem. Konkrétně LEAN za metodu údržby, oddělení IE za stroje a technologie a oddělení HR za zařazení do systému školení. Výsledným produktem se stala akademie pro seřizovače a operátory v oblasti TPM. Hlavní účel nepředstavuje pouze informovanost o tom, co TPM je, ale převážně získání teoretických znalostí a praktických dovedností, které umožní výrobě převzít část jednoduchých oprav pod svá křídla. Základem se stal rozbor nejčastějších zásahů na strojích a jejich kategorizace. Vznikla série školení v online, prezenční i praktické formě dostupných na školících zařízeních, které systematicky rozvíjí seřizovače a operátory a postupně zvyšují jejich kvalifikace.

Tak, jako nejvýkonnější počítač na zemi ukrývá naše lebka, největší hodnotu ve firmě mají její zaměstnanci – a proto stojí za to investovat do jejich rozvoje."


web   https://vitesco-technologies.jobs.cz/zavod-trutnov/

 

 

Zveřejněno: 20.10.2022

Další aktuality

CMMS pro rok 2024
CMMS pro rok 2024

Přehled nejnovějších trendů v CMMS pro rok 2024.

CMMS - česky = Systém pro plánování a řízení údržby a servisu.

Bez digitálního pomocníka již budete jen velmi těžko a neefektivně řídit moderní údržbu.

Rok 2024 přináší revoluční změny v oblasti CMMS (Computerized Maintenance Management Systems).…

Nový kolektivní člen a partner ITICA s.r.o.
Nový kolektivní člen a partner ITICA s.r.o.

ITICA – Váš komplexní partner pro SAP řešení

Ve světě podnikových systémů SAP je nutnost inovativních a na míru šitých řešení stále zřetelnější. Tato řešení nejenže drží krok s technickými požadavky, ale také překonávají očekávání uživatelů. Společnost ITICA, lídr v oblasti poskytování SAP služeb,…

Vydařený seminář v Plzni
Vydařený seminář v Plzni

Údržba 4.0 a špičkové technologie v praxi.

Seminář ČSPÚ ve spolupráci - RTI ZČU v Plzni - VZU Plzeň - LaserTherm jsme uskutečnili dle plánu 25.6.2024.

Společně jsme měli možnost poznat unikátní technologie:

Aditivní technologie - Regionální technologický institut - výzkumné centrum Fakulty…