VaVaI a celoživotní vzdělávání
01.10.2024

Výzkum a vývoj moderních technologií vyžaduje neustálé vzdělávání v údržbě.

Údržba strojů a zařízení je proces, který obsahuje řadu činností plánovaných, preventivních, ale také řadu činností, které je třeba vykonat aktivně po okamžiku vzniku nečekané poruchy. Rozvoj těchto činností, které vedou ke spolehlivému, bezpečnému, ekologickému a ekonomickému provozu strojů a zařízení jde ruku v ruce s rozvojem všech odvětví průmyslu. Moderní trendy v údržbě přinášejí řadu nových technologií a postupů, které činnosti údržby podporují, aby cíle bylo dosaženo v co nejkratším čase, s optimálními náklady a s odpovídající kvalitou.

Vznik a rozvoj nových technologií je výsledkem výzkumu a vývoje, a to jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Zavádění těchto nových technologií přináší však i řadu úskalí, která je třeba při jejich aplikaci eliminovat. Aby technologický pokrok v základním výzkumu dobře pracoval v praxi je třeba také praktické testování a ladění v provozu v rámci experimentálního výzkumu.

Pojďme tyto činnosti podpořit a zapojme se s našimi údržbářskými i výrobními odděleními do výzkumu a vývoje, kde můžeme pomoci poukázat na silné, ale i slabé stránky navržených řešení. Experimentální, ale i průmyslové aplikace lze rozvíjet v rámci celé řady podpůrných programů a fondů (TAČR, fondy MPO a MŠMT atd.), které projekty podpoří a výsledků je dosaženo v kratším čase a ve větším rozsahu.

Aby bylo možno využívat těchto moderních technologií, je třeba mít k dispozici odborně vyškolené a vzdělané pracovníky, a to nejen středoškolsky či vysokoškolsky vzdělané, ale je nutné i průběžné školení a osvěta v rámci pravidelného celoživotního vzdělávání.


ČSPÚ, jako jediná v České republice

zajišťuje dlouhodobě unikátní ucelený systém vzdělávání pracovníků v údržbě harmonizovaný s požadavky EFNMS a vycházející z požadavků normy ČSN EN 15628:2015 Údržba - kvalifikace pracovníků údržby.

Jen se vzdělanými a připravenými pracovníky můžeme využít moderních technologií efektivně a s úspěchem.

Zvyšujte si pravidelně kvalifikaci, nenechte si ujet vlak – vývoj technologií začíná být rychlejší než vývoj vzdělávání a přípravy pracovníků.


Přihlašujte se do našich kurzů, pomůžeme vám s  rozvojem a využitím dotačních možností.

 

VaVaI a celoživotní vzdělávání

Kontakty

V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat
Česká společnost pro údržbu, z.s.

Areál České zemědělské univerzity v Praze, Technická fakulta
Kamýcká 872
165 00 Praha - Suchdol
IČO: 70101191
DIČ: CZ70101191
info@udrzba-cspu.cz

Ing. Jan Hroch
Výkonný ředitel

Ing. Jan Hroch
+420 732 385 196
hroch@udrzba-cspu.cz

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
Předseda

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
tel.: +420 606 322 732
pexa@tf.czu.cz

Generální partneři

Spolupráci navazujeme s množstvím partnerů
Svaz chemického průmyslu ČR Evropská federace národních společností Česká zemědělská univerzita v Praze AutoSAP Technická fakulta ČZU v Praze