Podcast
Vysokoškolský titul Bc. a Ing. v údržbě
04.04.2020

Údržba strojů a zařízení je problematika značně obsáhlá a vyžaduje široké znalosti v oblasti technické, ale také v oblastech administrativních a manažerských. Proto Česká společnost pro údržbu každoročně pořádá certifikované kurzy podle normy - ČSN EN 15628:2015 - https://udrzba-cspu.cz/education/courses a program kurzů je pravidelně harmonizován s požadavky na kvalifikaci a kompetence pracovníků údržby a s požadavky Evropské federace národních společností údržby ( EFNMS)

Absolventi kurzů získávají personální certifikát poskytovaný Českou společností pro údržbu.

Jak dále rozvíjet znalosti z kurzů a zejména lze v oblasti údržby získat vysokoškolský titul?

Ano na získané znalosti z kurzů realizovaných Českou společností pro údržbu lze navázat studiem v bakalářském a magisterském studijním programu Inženýrství údržby, který zajišťuje Technická fakulta České zemědělské univerzity v Praze a to v nastávajícím akademickém roce 2020/2021 poprvé v bakalářském i  magisterském stupni studia v prezenční i kombinované formě.

Studijní program Inženýrství údržby

-          bakalářský stupeň studia - Informace ZDE

-          magisterský stupeň studia - Informace ZDE

Cílem studijního programu Inženýrství údržby je výchova absolventů pro výrobce a dealery zemědělské techniky, pro všeobecné strojírenství i automobilní průmysl. Toto zaměření oboru umožní studentům získat nové znalosti a dovednosti v relativně homogenním studiu, tj. zejména v oblasti managementu kvality a nástrojích řízení kvality včetně matematicko-statistického modelování procesů měření a hodnocení kvality výrobků a služeb. Dále získají znalosti z oblasti spolehlivosti, zejména se zaměřením na bezporuchovost, udržovatelnost a zajištěnost údržby a v případě technických systémů bude věnována pozornost jejich pohotovosti a teorii obnovy. Velká pozornost je věnována metodám a nástrojům zvyšování spolehlivosti včetně základů materiálového inženýrství. Nepostradatelnou součástí výuky je moderní technická diagnostika včetně umělé inteligence směřovaná do prediktivní údržby a celé komplexity managementu Údržby 4.0. Jde o digitalizaci dat o spolehlivosti, jejich sběr, bezpečný přenos a zpracování Pro zajištěnost údržby je nepostradatelná znalost servisní logistiky se zaměřením na řízení zásob náhradních dílů a materiálu a vývoj moderních informačních systémů údržby.

 

doc. Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D. – garant studijního programu v bakalářské formě studia

doc. Ing. Martin Pexa, Ph.D. – garant studijního programu v navazující magisterské formě studia

Vysokoškolský titul Bc. a Ing. v údržbě

Kontakty

V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat
Česká společnost pro údržbu, z.s.

Areál České zemědělské univerzity v Praze, Technická fakulta
Kamýcká 872
165 00 Praha - Suchdol
IČO: 70101191
DIČ: CZ70101191
info@udrzba-cspu.cz

Ing. Jan Hroch
Výkonný ředitel

Ing. Jan Hroch
+420 732 385 196
hroch@udrzba-cspu.cz

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
Předseda

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
tel.: +420 606 322 732
pexa@tf.czu.cz

Generální partneři

Spolupráci navazujeme s množstvím partnerů
Svaz chemického průmyslu ČR Evropská federace národních společností Česká zemědělská univerzita v Praze AutoSAP Technická fakulta ČZU v Praze