Spolková činnost
Vzdělávání v údržbě
11.03.2024

Moderní trendy v údržbě přicházejí velmi rychle.

Neustále je třeba rozvíjet a doplňovat své znalosti, aby byla zajištěna péče o svěřené zařízení na špičkové úrovni. Stejně tak nová moderní zařízení, automaty, roboty apod. mají specifické požadavky, kterým je třeba umět vyhovět.

Znalosti v oblasti údržby je možné získat v pravidelně pořádaných seminářích Českou společností pro údržbu (ČSPÚ) zaměřených na různá témata v oblasti údržby (optimalizace preventivní údržby, projektové řízení, FMEA atd.). Pokud je požadavkem získání rozšířeného pohledu na údržbu, je možné využít kurzy Manažera, Technika nebo Mistra údržby, které ČSPÚ tematicky svázala s normou ČSN EN 15628, jež navazuje na požadavky stanovené pro údržbáře Evropskou federací národních společností pro údržbu EFNMS.

Požadavky EFNMS a ČSPÚ, tedy požadavky z praxe, vedly ke vzniku bakalářského a magisterského studijního programu Inženýrství údržby na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU v Praze), kde mohou studenti získat během 5 let (3 roky bakalářské a 2 roky magisterské studium) základní inženýrské znalosti se zaměřením na oblast údržby, dnes označované jako Údržba 4.0.

Tak neváhejte a přihlaste se k dlouhodobému studiu na ČZU v Praze nebo do kurzů a seminářů pořádaných Českou společností pro údržbu.

 

 

Vzdělávání v údržbě

Kontakty

V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat
Česká společnost pro údržbu, z.s.

Areál České zemědělské univerzity v Praze, Technická fakulta
Kamýcká 872
165 00 Praha - Suchdol
IČO: 70101191
DIČ: CZ70101191
info@udrzba-cspu.cz

Ing. Jan Hroch
Výkonný ředitel

Ing. Jan Hroch
+420 732 385 196
hroch@udrzba-cspu.cz

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
Předseda

prof. Ing. Martin Pexa, Ph.D.
tel.: +420 606 322 732
pexa@tf.czu.cz

Generální partneři

Spolupráci navazujeme s množstvím partnerů
Svaz chemického průmyslu ČR Evropská federace národních společností Česká zemědělská univerzita v Praze AutoSAP Technická fakulta ČZU v Praze